Nieuws

Opname stop

Momenteel bedraagt de wachtlijst meer dan een jaar. Dat betekent dat er geen nieuwe patiëntjes toegevoegd worden aan de wachtlijst. Op de pagina Knuffel repareren staan contact gegevens van collega’s. Wellicht hebben zij wel nog een plekje. Zo niet, dan adviseer ik om over een paar maanden te kijken of de wachtlijst weer opgesteld is.

Interview Omroep Brabant

Onlangs heeft Omroep Brabant een interview gehouden met Bob de Berendokter op de radio. Klik hier voor het interview. Een mooi einde van 2023.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een goed 2024.

Afsluiting 5e seizoen

Het vijfde seizoen Bob de Berendokter is voorbij gevlogen! In het afgelopen jaar hebben we 97 knuffels kunnen helpen. Daarmee staat de totale teller op 659 knuffels! Dat is wel een traktatie waard. Er is dit jaar ook weer veel fluff (vulling) gekocht, maar liefst voor € 238,50. Er is een zevende perceel in het Berenbos van Bears in Mind in Ouwehands gekocht. En er is € 65 aan Kika gedoneerd.

Helaas is er nog steeds sprake van een wachtlijst, deze loopt tot en met januari 2024.

Bob gaat nu genieten van een wel verdiende zomervakantie.

Fijne feestdagen en een gelukkig 2023!

Einde seizoen 2021-2022

Bob de Berendokter heeft er weer een jaar van hard werken op zitten. Hij heeft dit jaar 112 patiëntjes kunnen helpen. er is voor € 269,35 aan nieuwe vulling ingekocht. Sommige patiëntjes hebben zelf een donatie aan Kika of Bears in Mind (voor het Berenbos) gedaan, daarnaast is er nog voor € 25 aan extra donaties binnen gekomen voor Kika. Voor het Berenbos is in totaal € 500 extra gedoneerd. Bob heeft in maart 2022 zijn zesde perceel gekocht en is al weer aan het sparen voor een extra perceel.

Helaas is er nog steeds een lange wachtlijst. Bob zijn agenda zit vol tot september 2023. Af en toe ontstaat er een gaatje, dus heb je hulp nodig aarzel dan niet om een e-mail met foto’s te sturen.

Bob gaat nu van een welverdiende zomervakantie genieten.

Einde seizoen 2020-2021

In het afgelopen jaar heeft Bob maar liefst 228 knuffels geholpen. Met zijn werk heeft hij zijn drie goede doelen flink kunnen steunen. Stichting Make a Wish heeft een extra donatie gekregen, Kika heeft verschillende donaties ontvangen en er zijn drie nieuwe percelen in het Berenbos van Bears in Mind aangeschaft, naast een extra donatie van € 100 om te helpen drie nieuwe beren naar het Berenbos te krijgen.

Er is maar liefst voor € 458 aan nieuwe fluff ingekocht! Helaas heeft Bob ook moeten besluiten om een tijdelijke opname stop in te lassen. De komende twee jaar zit hij niet stil, iedere week (op de schoolvakanties na) staan 2 tot 3 knuffels ingepland voor reparatie.

Bob kijkt terug op een goed seizoen en gaat nu even genieten van een welverdiende vakantie.

Opnamestop

Bob de Berendokter is wat je kunt noemen een uit de hand gelopen hobby. Per week worden 2 grote ingrepen ingepland en één kleine ingreep. Ondanks alle uren die in het repareren van knuffels worden gestopt, neemt de wachtlijst alleen maar toe. De wachtlijst is vol tot en met najaar 2023. Om het behapbaar te houden hebben we daarom helaas moeten besluiten om een opnamestop in te lassen. Dit is geen leuke of makkelijke beslissing. Maar dit is de enige manier om de patiëntjes die nu op de wachtlijst staan die aandacht te geven die ze verdienen.

Heb je een knuffel die opgeknapt moet worden? Probeer het dan eens bij onze collega knuffelrestauratie (www.knuffelrestauratie.nl) of voor oude knuffels bij Francisca van der Wal van Atelier de Poffer (De poppendokter).

Als de opnamestop opgeheven kan worden, dan wordt dit op deze website en de sociale media accounts van Bob de Berendokter kenbaar gemaakt.

Bob de Berendokter
Bob de Berendokter

Een goed en gezond 2021!

Bob de Berendokter wenst iedereen een heel gezond en goed 2021 met veel knuffels van knuffels! Bob probeert juist nu om zoveel mogelijk knuffels te repareren. In deze bizarre tijd is er veel behoefte aan knuffels en het gevoel van veiligheid en geborgenheid die knuffels bieden. Dat blijft niet onopgemerkt!

Klik hier voor de link naar het artikel op Linda.nl over Bob de Berendokter.

Klik hier voor de link naar het interview op NPOradio5 met Bob de Berendokter.

Foto van Kitty van Gijzen Photography

Vakantie!

Wat heeft Bob het afgelopen schooljaar hard gewerkt! Even wat cijfers. Hij heeft in totaal 177 knuffels geholpen met kleinere en grotere ingrepen. Hij heeft voor € 237,25 aan extra donaties ontvangen voor Kika. Hij heeft twee percelen aan kunnen schaffen in het Berenbos. Er is fluff ingekocht voor maar liefst € 315,50!

En ondanks zijn harde werk, loopt de wachtlijst helaas nog steeds op. Er zijn veel mensen die hulp nodig hebben voor hun knuffel. Maar na de zomervakantie gaat Bob weer aan de slag om zoveel mogelijk knuffels te kunnen helpen! Maar nu eerst: koffers pakken en op reis!

En Bob gaat maar door!

De afgelopen maanden heeft Bob weer hard gewerkt. Hierbij een bloemlezing van de afgelopen patiëntjes. We zijn nummer 100 van dit schooljaar al gepasseerd!